top of page
  • Foto van schrijverLieke

Erik en Anja - 4 januari 2019 Winterwedding


Op een koude vrijdagochtend mag ik al vroeg vertrekken richting Wanroij, Erik en Anja zullen vandaag elkaar het ja-woord geven. Een gezellig stel dat wel van een feestje houd. In september voerde we al een voorbereidend gesprek waarin de grote lijnen van de bruiloft werden doorgenomen en in december zijn we er met zijn drietjes op uit getrokken om ook te kijken naar de fotolocaties. Anja heel punctueel en Erik bewaard graag het overzicht en ziet alles. Echte natuurliefhebbers. Voor de bruidsreportage hadden ze een stukje bos in gedachten waar ze samen wel eens gingen wandelen. We gingen een kijkje nemen en de mogelijkheden waren er zeker. Vandaag was het dan zover. Een dikke trui en jas aan was wel een vereiste vandaag. Aangekomen bij de bruid waren de voorbereidingen al op volle toeren. De kapper en visagiste waren al bezig. Spannend altijd weer zo'n start van de dag. Tussendoor scheurde ik eventjes op en neer naar de bruidegom om ook van zijn voorbereidingen en kledingdetails de foto's te nemen. Iedere bruiloft is weer zo anders, en ieder heeft het zo op hun persoonlijke manier ingericht. Iedere keer zie je weer nieuwe gezichten en is diezelfde spanning voelbaar. Want het is ook spannend wanneer je zelf, wanneer je kind gaat trouwen. In iedere familie zijn dit toch weer speciale momentjes wanneer je die met zijn alle mag delen. Eenmaal terug bij Anja was het tijd om de jurk aan te trekken, de bruidegom ging ieder moment van huis uit vertrekken met de koets. Buiten verzamelde zich al familie en vrienden die de koets op staan te wachten. Dit fotomomentje zit erop en we gaan langzaam naar beneden waar we nog even door nemen wat de volgende stappen zijn. Ik verdwijn naar buiten zodat ik nog op tijd de koets aan zie komen en hier nog wat foto's van kan maken. De paardenvoetjes op de klinkers komen al dichterbij en daar komt de koets aan met de bruidegom omringd door alle neefjes en nichtjes. De blije gezichtjes piepen zo nu en dan over het deurtje om te kijken of ze al wat zien van de papa's en mama's die naast de weg staan te wachten.

Voor de deur houd de koets stil en springen de kleintjes een voor een de koets uit, gevolgd door de ietwat nerveuze bruidegom. Met het bruidsboeket in de hand vind hij zijn weg naar de voordeur waar hij Anja begroet. Twee stralende gezichten bij de voordeur begroeten elkaar. Nog eventjes binnen wat foto's met de neefjes en nichtjes maken en we gaan door naar de fotolocatie. Een warme deken, een auto met de kachel op volle toeren richting het bos.


Na de kou te hebben getrotseerd en mooie plaatjes gecreëerd te hebben laat ik het bruidspaar nog even een momentje samen achter met de chauffeur. Nog even samen zijn voor ze richting de locatie van de ceremonie gaan vertrekken. Ik pak mijn spullen in en vertrek richting het restaurant wat omgebouwd is tot trouwkapel.


Bij het kennismakingsgesprek was me al duidelijk dat ze beide houden van dieren en natuur. Hun huwelijksreis naar Afrika was iets waar ze echt naar uit keken. Het openingsnummer van de ceremonie stond hierin ook centraal, want zij liepen richting het altaar onder 'The circle of life' de themesong van ons allen wel bekend, de Lion King.


Bij de muurschildering van het restaurant was het altaar geplaatst welke ook weer iets vergelijkbaars met een andere favoriete film 'de titanic'. Kortom de locatie had voor hen de ultieme sfeer om hier de ceremonie te voltrekken. Na de ceremonie was er ruimte voor een proostmomentje, een lekker gebakje en gingen de genodigden aan tafel om te eten. Ik heb het tafereeltje tussendoor eventjes verlaten om later van het feest in Mill nog even wat foto's te gaan maken. Alle voetjes gingen van de vloer, een mooie afsluiter van hun dag!0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page