top of page
  • Foto van schrijverLieke

Recept: Couscous met walnoten en gedroogde pruimen

Bijgewerkt op: 18 apr. 2023

Op vakantie in Zuid Spanje geproefd van een voor mij nog onbekende manier om couscous klaar te maken en te eten. Een uitdaging om dit thuis eens uit te gaan proberen. Bij deze nieuwe inspiratie! En.. ook makkelijk om in te vriezen!Nodig:

Couscous

Blauwe rozijnen

Gedroogde pruimen

Rijstolie

Kurkuma

Ras el Hanout

Chili explosion

Gemalen Komijn

Walnoten

Peterselie


Zet de couscous op in water om deze vast gaar te laten koken. Bak de rozijnen, gedroogde stukjes pruim en walnoten in de rijstolie. Voeg hierbij vast wat kurkuma kruiden toe. Dan een vingersnippetje Ras el Hanout, een beetje gemalen komijn en een draai chili explosion kruiden. Wanneer de couscous klaar is kun je ervoor kiezen deze gelijk bij te voegen, maar wat ik doe is de couscous op een bakplaat nog even wat knapperiger maken (wok zou misschien ook kunnen). Schep wanneer klaar, de couscous door het mengsel en dan zie je dat de couscous ook mooi geel mee kleurt door de kurkuma. Meng hier nog een vingernipje peterselie doorheen (vers of gedroogd). Bak dit geheel al scheppende nog eventjes samen voor je het opdient.


Wat serveer je erbij?


Kipstukjes in een kom. Een beetje olijfolie met knoflook erbij. Bestrooi de kip met tijm en sproei er een beetje citroensap overheen. Leg dit op een grill / tosti ijzer en serveer dit samen. Naar keus kun je zelf nog een salade erbij maken.20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page