• Lieke

Dit is een andere trein... Loco loco motief!

Hoe ik het ook wend of keer, de aanvragen blijven binnen stromen. Zo heerlijk werken nu er meer tijd en ruimte is. Alles wat aandacht krijgt groeit en zo blijkt maar weer. Iedere dinsdag en donderdagavond hou ik me bezig met gesprekken voeren in de avonden met de aanstaande bruiloften voor volgend seizoen. De eerste kennismaking is meestal bij de bruidsparen zelf thuis, ik ga naar de mensen toe ,omdat voor mijn inlevingsvermogen dit het beste werkt. Je leert de bruidsparen kennen en dat is voor mij heel belangrijk.


Sinds April is ook de AVG-wet van kracht en onze reclame als fotograaf wordt hiermee aardig de kop ingedrukt. Voorheen spraken wij van auteursrecht waardoor het plaatsen van een foto als fotograaf je goed recht was, al vond ik het wel belangrijk om dit te communiceren met de klant voor dat dit gebeurde. Tegenwoordig komt hier papierwerk bij kijken. Met bruidsparen, de families, ouders van kinderen en ook zakelijke opdrachten kom je hiermee in aanraking. Het nodige uitzoekwerk en een investering in een nieuw contactloos fotoarchief heeft geresulteerd in het borgen van deze nieuwe wetgeving op dit moment. Met het archief waarin ik bestanden bewaar voor geval van nood bedoel ik een externe opslag die losgekoppeld is van internet, wifi en dergelijke verbinden zodat het onmogelijk is voor hackers om bij eventuele bestanden te komen. Als fotograaf wil ik voor de klanten zorgen voor een blijvende herinnering, mochten zij door bepaalde gebeurtenissen de bestanden verliezen zijn deze dan eventueel bij ons opnieuw te verkrijgen. De berichtgeving zegt dat in 2020 deze wetgeving weer aangepast gaat worden, ik ben erg benieuwd wat dit voor ons als ondernemer in gaat houden. Voorlopig zitten wij in ieder geval binnen de normen.


Ook moet een fotograaf zich blijven ontwikkelen als ik even met toepasselijke woorden mag spelen ;). Deze maand heb ik een nieuwe training gevolgd voor het positioneren van de 'modellen' en een nieuwe training waar de focus hoog ligt op belichting en contrasten. Heel erg leuk allebei en ontzettend leerzaam. Gezien ik voor mezelf graag de lat hoog leg wil ik in kwaliteit en inzichten blijven investeren. Hier hoorde natuurlijk ook weer de nodige freestyle fotoshoots bij om dit direct toe te passen. Zo ben ik vandaag met mijn nichtje er op uit getrokken om de verschillende nieuwe tools toe te passen. We hadden een mooie Chevrolet Pick-up beschikbaar dankzij Job voor net dat beetje extra. Heel erg gaaf en blij met het resultaat! :D


24 keer bekeken0 reacties

@2017 by L-Design Photography. Proudly created with wix.com