top of page
  • Foto van schrijverLieke

'Omdat afscheid nemen niet bestaat...'

Bijgewerkt op: 28 jul. 2019

en iedere foto een herinnering achterlaat...Steeds vaker worden wij benaderd voor afscheidsfotografie.. bijzonder, verdrietig en mooi tegelijk om de nabestaanden een blijvende herinnering te geven. Gewoon de momenten zoals ze zijn vastgelegd in een moment wat niet anders hoeft te zijn dan normaal. Een blik naar elkaar, de handjes vast, een knuffel en samen lachen of huilen het hoort er allemaal bij. Wij proberen dit geheel samen de bundelen in een reeks aantal foto's om die herinneringen aan elkaar nog eens op te halen, dat gevoel nog eens te ervaren en natuurlijk de herinnering aan dat lieve mens wat ons midden heeft verlaten tastbaar te maken in een foto.


Afscheid nemen bestaat niet, willen we niet.. Het loslaten van iemand die wij zo lief hebben, we willen ze niet laten gaan. We maken het allemaal mee. Tegenwoordig rust er geen taboe meer op het vastleggen van emotie en momenten zoals deze werkelijk zijn. Ergens denk ik dan ook dat dit de reden is dat de vraag naar 'afscheidsreportages' steeds vaker voorkomt. In het begin waren er twijfels, kon ik dit wel en kan ik dit ook weer loslaten was de vraag. Ik bedacht me dat wanneer je de middelen hebt er ergens niks mooiers is dan voor de nabestaanden momenten, gevoelens en beelden bundelen van de persoon die zij ontzettend gaan missen in hun leven.


We maken dit enkel en alleen kenbaar, we zijn hiervoor benaderbaar en staan voor jullie klaar wanneer de wens hiervoor is. Foto's hiervan blijven in privé bezit van de familie en gaan niet geplaatst worden tenzij men dit zelf wil doen.


Deze foto's zijn overleg akkoord met de familie Raijmakers voor publicatie, ter nagedachtenis aan Ger Raijmakers.


119 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page